اطلاعیه
سی و دومین سالگرد تاسیس انجمن دیابت ایران گرامی باد!
اطلاعیه
سی و دومین سالگرد تاسیس انجمن دیابت ایران گرامی باد!
آمار منتشر شده از سوي فدراسيون بين المللي ديابت حاکي است که بيش از 418 ميليون نفر از بزرگسالان در سراسر جهان به ديابت مبتلا هستند و تا 25 سال آينده اين رقم به بيش از 600 ميليون نفر خواهد رسيد! برآوردها نشان از افزايش دو برابري عده مبتلايان به ديابت در منطقه خاورميانه و شمال افريقا دارد يعني 35 ميليون و چهارصدهزارنفر به 72 ميليون و صدهزار نفر خواهد رسيد. در ايران نيز بيش از 12 درصد بزرگسالان به ديابت مبتلايند که به معضلي بهداشتي- درماني و اجتماعي بدل شده است!
اصولاً هدف اصلي در درمان ديابت، قرار دادن ديابتي در شرايطي است که بتواند بدون محدوديت، از زندگي فعال وشاداب و طول عمر طبيعي برخوردار گردد. تحقق چنين شرايطي امکان پذير نيست مگر با آموزش به بيمار و اطرافيان وي. مبتلايان به بيماري هاي مزمن از جمله ديابت، نيازمند همراهي و حمايت هستند تا بتوانند بخوبي دستورات درماني را در زندگي روزمره خود به کار بندند و برنامه خود را پيش ببرند.
در درمان ديابت، محور، فرد ديابتي است. به اين ترتيب پزشک نبايد در نقش قيم بيمار ظاهر شود بلکه بايد خود را شريک درمان بداند و در همين راستاست که آموزش به عنوان شرط اساسي درمان مطرح مي شود تا فرد ديابتي براي همکاري در تيم درماني آماده گردد. آموزش ها بايد به گونه اي باشد که ديابتي را به توانمندي لازم برساند تا ديابتي بتواند از عهده مشارکت برآيد. اصولاً ديابتي هاي نوع 1 و يا افراد تحت انسولين درماني بايد تحت آموزش قرار گيرند و به ديابتي هاي نوع 2 نيز توصيه شده است که تحت آموزش هاي لازم قرار گيرند.
متأسفانه ضرورت آموزش کيفي و کاربردي با هدف کنترل مطلوب قندخون و مهم تر از آن بهبود کيفيت زندگي ديابتي مقوله اي است که هنوز در کشور به آن اهميت داده نمي شود. اگر چه انجمن ديابت ايران و فعالان آموزش در اين حوزه، از صرف وقت گرانبهاي خود دريغ نورزيده اند و آنچه امروزه در تأييد آموزش در محافل علمي مشاهده مي شود حاصل فعاليت هاي پي گير سال هاي متمادي اين تلاشگران است، با اين وجود هنوز شاهد آمارهاي هزينه هاي گزاف درمان عوارض ديابت ناشي از سهل انگاري ها و درمان هاي نادرست ديابت و حتي مرگ و مير هستيم! رياست مرکز تحقيقات بيماري هاي غيرواگير پژوهشکده غدد و متابوليسم دانشگاه علوم پزشکي تهران در نخستين نشست تخصصي آکادمي اقتصاد سلامت اظهار داشت: «10 درصد از مرگ و ميرهاي کشور در رده هاي جنسي و سني مختلف به ديابت برمي گردد!»
سی و دومین سالگرد تاسیس انجمن دیابت ایران گرامی باد!
انجمن دیابت ایران در سال ۱۳۶۹ تاسیس گردید یعنی در دورهای که:
- دیابت، «مرض قند» نامیده میشد!
29 بهمن ماه 1400
طبق امار های موجود، جمعيت سالمندان کشور از 10 درصد كل جمعيت فراتر رفته است و اين رقم در سال 1430 از مرز 1/26 درصد(بیست وشش و یک درصد) عبور خواهد كرد. به عبارت ديگر در سال 1430 يك چهارم جمعيت كشور سالمند خواهند شد.
بديهي است كه عدم برنامه ريزي بهنگام براي اين محدوده سني، ما را با هجوم "هزينه هاي هنگفت" درماني رو به رو خواهد ساخت.
لینک: https://www.instagram.com/iraniandiabetessociety/
در جهان بيش از 17 درصد افراد بين 60تا 69 ساله مبتلا به ديابت هستند. در كشور آلمان22 درصد افراد بين 60 تا 75 ساله و 35 درصد افراد بالاي 75 سال ديابتي هستند. متاسفانه اگر چه در كشور آمار دقيقي از عده سالمندان ديابتي وجود ندارد اما با بررسي آمارهاي موجود در جهان و نيز عوامل تاثيرگذار در بروز ديابت از جمله افزايش سن به سادگي مي توان نتيجه گرفت كه آمار سالمندان ديابتي در ايران رو به افزايش است.
ديابت يك بيماري سيستميك مزمن است.سالمندان مبتلا به ديابت علاوه بر مشكلات خاص سالمندي با مشكلات ناشي از ديابت نيز درگيرند.حال اگر سالمند ديابتي كنترل مطلوب ديابت نيز نداشته و دچار عوارض ديررس ديابت(نروپاتي و نفروپاتي و رتينوپاتي ديابت،عوارض قلبي و عروقي ، مشكلات پا و...)شده باشد شاهد تحميل هزينه هاي فراواني به بودجه ملي بهداشت خواهيم بود.
ما بر اين باوريم كه سالمندان به عنوان پشتوانه هاي معرفتي جوامع نيازمند توجه و حمايت بيشتري هستند لذا انجمن ديابت ايران در روز 29 بهمن ماه 1400 از ساعت 17 الي 19 بعد از ظهر چهاردهمین سمينار ( وبینار) جلوه هايي از زندگي با ديابت را با شعار: "چنين كنند سالمندان ديابتي"در صفحه اینستاگرام انجمن دیابت ایران به صورت پخش زنده برگزار خواهد نمود.
در اين وبينار متخصصان در مورد سالمندي و دیابت و نيز بحث روز يعني پديده كرونا سخنراني خواهند نمود.
روز جهانی دیابت گرامی باد!
از سوی فدراسیون بین المللی دیابت و سازمان جهانی بهداشت ، روز ۲۳ آبان ماه برابر با ۱۴ نوامبر که مصادف با سالروز تولد فردریک بانتینگ کاشف انسولین است، روز جهانی دیابت نامگذاری شده است. از حدود ۱۰۰ سال پیش که بانتینگ و بست انسولین را کشف نمودند ، میلیونها دیابتی از خطر مرگ نجات یافتند!
صفحه 1 از 6